O firmie Bacyniok z Rybnej
Podkrakowskie okolice Czernichowa oraz Liszek słyną w całej Polsce z przetworów mięsnych. Jako rodzinna firma z bogatą historią, która sięga lat 90-tych ubiegłego wieku, z dumą reprezentujemy te tereny, tworząc dla naszych klientów wędliny, kiełbasy oraz podroby wieprzowe i nie tylko. Korzenie działalności sięgają II wojny światowej, gdy dziadek założycielki w domu robił końską kiełbasę. Pasja nie zanikła, wraz z nią również tradycyjne receptury używane do dziś. Tworzymy pyszne, jednocześnie niezwykle pachnące produkty, które następnie oferujemy klientom w naszym sklepie firmowym. Do dyspozycji oddajemy między innymi wędliny, a w tym najpopularniejszą, a więc szynkę baczyńską wieprzową.

Firma z ugruntowaną pozycją na rynku wędliniarskim
Wieloletnia tradycja sprawiła, że dziś nasza firma może poszczycić się ugruntowaną pozycją na rynku wędliniarskim. Odwiedzają nas klienci nieraz z odległych od nas stron. Tworzymy przede wszystkim tradycyjne i jednocześnie smaczne produkty, które następnie trafiają na stoły wielu domowników. Dbamy o to, aby produkcja odbywała się w odpowiednio do tego przystosowanych warunkach, jednak wciąż naszym celem jest smak, który ma przypominać czasy dzieciństwa. Jeszcze kilkadziesiąt lat temu, w co drugim domu na święta oraz inne specjalne okazje przerabiało się mięso wieprzowe. Chcemy, aby każdy, kto skosztuje naszych wyrobów, mógł wrócić do tego okresu delektując się jednocześnie niepowtarzalnym smakiem. Zapraszamy więc serdecznie do skosztowania naszych wyrobów.